start [menu]

Wally Moes


bijgewerkt:
2021-01-27Wally Moes (1856-1918) : schilderes en schrijfster in Laren (Het Gooi), door Paul Doorenbosch. Amsterdam, 1980. 133 p.
(Doctoraal scriptie Universiteit van Amsterdam, begeleider Drs. Enno Endt).


1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:
10:
11:
Tekst. Tekst.
Bijlage 1: Genealogische gegevens. Genealogische gegevens
Bijlage 2: Beschrijving van de voornaamste archieven. Beschrijving van de voornaamste archieven
Bijlage 3A: Brieven van en aan Wally Moes. Brieven van en aan Wally Moes
Bijlage 3B: Tekst van een aantal brieven en brieffragmenten van en aan Wally Moes. Tekst van een aantal brieven en brieffragmenten van en aan Wally Moes
Bijlage 4: Geannoteerde bibliografie van het primaire werk van Wally Moes. Geannoteerde bibliografie van het primaire werk van Wally Moes
Bijlage 5A: De geschiedenis van de uitgave van de autobiografie van Wally Moes. De geschiedenis van de uitgave van de autobiografie van Wally Moes.
Bijlage 5B: De niet gepubliceerde fragmenten van de autobiografie van Wally Moes. De niet gepubliceerde fragmenten van de autobiografie van Wally Moes.
Bijlage 6: Herinneringen van Henriette Roland Holst-van der Schalk aan Wally Moes. Herinneringen van Henriette Roland Holst-van der Schalk aan Wally Moes.
Noten. Noten
Bibliografie (recensies, korte besprekingen, in memoriam-artikelen etc., en secundaire publicaties). Bibliografie.

Portret van Moes (1884) door Thérèse Schwartze
[bron: Wikipedia]


Wally Moes en August Allebé., door Paul Doorenbosch. Wally Moes en August Allebé (1988)
In: 'Waarde heer Allebé: leven en werk van August Allebé red.: Wiepke Loos, Carel van Tuyll van Serooskerken. Zwolle, Uitgeverij Waanders, [1988].
(Uitgave behorend bij de gelijknamige tentoonstelling, gehouden in: Teylers Museum, Haarlem; Dordrechts Museum, Rotterdam, Drents Museum, Assen, in de periode 27 februari tot en met 18 september 1988.)